24 juni 2017

X+1 op een onverwacht moment

Met het weekend voor de deur, had ik beslist eens te koken voor enkele van mijn goede vrienden. Ter voorbereiding hiervan trok ik naar de slager om wat vlees te gaan kopen. Omdat mijn kookkunsten eerder beperkt zijn, had ik ervoor gekozen om stoofvlees klaar te maken. Eens ik bij de slager binnen kwam vroeg de jongen achter de toog wat hij voor mij kon doen. Ik zei dat ik op zoek was naar 2 kilo vlees om stoofvlees te maken.

Hiervoor moest hij even navraag gaan doen, want in hun toog lag er geen meer. Op een vriendelijke manier ging de jongen naar achter en riep er de baas van de slagerij bij. Deze kwam ook op een zeer vriendelijke manier bij mij en vroeg me welke hoeveelheid ik nodig had. Aangevende dat ik 2 kilo nodig had, vertelde hij me dat hij deze hoeveelheid achteraan ging halen (gaf aan wat hij ging doen en waar hij dit ging doen).

Slager

Verder kwam hij met een mooi vers stuk vlees aanzetten. Hij vroeg of hij dit voor mij mocht snijden (speciaal voor mij) waarop ik uiteraard ja zei.

Hij verwerkte het vlees en pakte dit verder in. Dan zei hij dat hij er ook stoofvleeskruiden ging bijdoen en gaf nog enkele bijkomende tips, hoe ik het lekkerste stoofvlees kon klaarmaken. Ongevraagd begon hij te vertellen dat ik het vlees goed moest aanbakken in wat boter. Voordien al goed de kruiden erop doen en dan een ajuin aanstoven in de grote pot alvorens het vlees er bij te voegen enz…. kortom een zeer fijn gevoel om extra tips te krijgen van een expert met een enorme passie voor zijn stiel. (duidelijke x + 1 en zelfs gratis voor de slager).

Stoofvlees

Verder vroeg hij me of hij nog iets voor mij kon betekenen, maar verder had ik niets nodig.

Dit bezoek is me enorm bijgebleven omdat de slager zeer klantgericht was. Een leuke en onverwachte ervaring bij de slager

En oh ja, het stoofvlees heeft gesmaakt… 

Laat uw medewerkers uitblinken

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x