27 september 2018

(sommige) medewerkers maken het verschil...

Iedereen van jullie is wel bekend met het wekelijkse bezoek aan de supermarkt. Wel ook ik besteed als consument zo nu en dan wat tijd aan deze activiteit . Ik geef eerlijk toe, dat ik hier niet altijd even hard naar uit kijk, laat staan dat ik hier vrolijk van word. Zo erger ik me wel eens aan te weinig parkeerplaats, te veel volk, de producten die ik zoek niet meteen vindbaar zijn , kortom niet de meest aangename taak van de dag.

Enkele dagen geleden kwam ik in de supermarkt en bezocht de fruit stand. Wat me opviel was de grote hoeveelheid aan ‘verse’ aardbeien. Meteen liet ik mij verleiden door deze stand en ging opzoek naar de best uitziende aardbeien. Iedereen kent dit waarschijnlijk wel, er staan 20 bakjes op een rij, maar welke neem je nu mee? Iedereen wil toch de beste er uit pikken?

Na meerdere seconden te hebben getwijfeld, nam ik mijn bakje eruit. Uiteraard denkende de beste er te hebben uitgekozen. Tot hiertoe niets speciaals tot ik aan de kassa kwam.

De kassa medewerkster begroette mij erg vriendelijk en dit gaf mij toch een licht positief gevoel. Maar dan kwam het, de medewerkster begon de producten in te scannen, waaronder ook mijn aardbeien. Plots merkte ze op dat de onderste rij helemaal beschimmeld was… Hierdoor was ik toch even verrast, want ik had nochtans de beste eruit gekozen? Dadelijk nam deze medewerkster zelf initiatief en zei me dat ze zelf wel een nieuw bakje zou halen die wel vers waren en dit alles met een glimlach op haar gezicht.

Dit gebaar van de dame bezorgde me een bijzonder goed gevoel en maakte me zowaar nog eens vrolijk ook.

Zo eindigde mijn ‘routine’ bezoek aan de supermarkt alsnog met een positief gevoel . Spontaan toverde deze actie van de medewerkster een glimlach op mijn gezicht.

Medewerkers maken dus echt nog wel het verschil…

Laat uw medewerkers uitblinken

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x