30 januari 2017

Hoe omgaan met een klacht?

Onlangs heb ik een schitterend voorbeeld meegemaakt van klantgericht omgaan met een klacht. 

Geregeld ga ik op zaterdagochtend zwemmen in een zwembad in de buurt. Dan parkeer ik mijn wagen telkens op dezelfde parking en nog nooit ben ik hiervoor beboet geweest. 

Tot op die bewuste zaterdag…

Mijn inspanning gedaan stapte ik die dag naar buiten. Het enthousiasme waarmee ik buiten kwam, werd echter snel getemperd, toen ik een parkeerwachter zag rondgaan op de parking waar mijn wagen geparkeerd stond. Dit vond ik wel vreemd, omdat dit me gewoon de parking van het zwembad leek.
De dame in kwestie had net mijn wagen bekeurd dus sprak ik haar meteen aan om te vragen waarom ik beboet werd. Ze toonde onmiddellijk begrip en excuseerde zich. Moest ik een minuutje vroeger gekomen zijn, had ze het ticketje nog kunnen tegenhouden. Nu was het helaas al gedrukt. Ik denk dat ze zich wel 3 keer geëxcuseerd heeft voor het feit dat ze me een boete gaf.
Ze bevestigde dat het om een moeilijke situatie ging voor bezoekers omdat het niet goed was  aangegeven door de zwembad uitbater. Ik diende namelijk mijn blauwe kaart te leggen. Ze legde ook uit dat dit sedert enkele weken in de volledige binnenstad van toepassing was. 

Kortom, door haar positieve, meelevende en klantgerichte manier van reageren, ging ik alsnog met een goed gevoel naar huis. Ook al koste mijn zwembeurt iets meer dan ik initieel voor ogen had, toch nam ik er mijn volledige verantwoordelijkheid voor op, door de klantgerichte reactie van de parkeerwachter. 

Het was voor mij een leerrijke ervaring over hoe reageren op een correcte en klantgerichte manier, conflicten en wrevel kan voorkomen. Bovendien maakt het je job een pak aangenamer, omdat je  op meer begrip kan rekenen van je medemens.

Laat uw medewerkers uitblinken

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x